Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Top 10 januari BCB & ND: Kind & Jeugd

De boekentoptien wordt maandelijks door BCB (Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak) samengesteld in samenwerking met het Nederlands Dagblad (ND). De Toptien bestaat uit drie categorieën: fictie, non-fictie en jeugdboeken. Iedere tweede vrijdag van de maand wordt de Toptien gepubliceerd in het ND. Hierna verschijnt hij tevens in diverse andere media en op websites. De Boekentoptien is gebaseerd op de verkoopcijfers die door GfK worden verzameld.

voorraad onbekend
€ 8,90

Serie: Galop.
Het is te ver om te lopen. Iza kan maar één ding doen. Op Muis naar school. Iza heeft een lekke band, maar iedereen is al weg. Hoe moet ze nu op school komen? Ze kan maar één manier bedenken: op haar pony Muis. De meester is boos. Wie komt er nou op een pony naar school? Gelukkig mag Muis blijven tot de school uit is. Na schooltijd gaat Iza snel bij Muis kijken, maar de pony is verdwenen! Zou ze haar nog terugvinden?

Vanaf 8 jaar.

voorraad onbekend
€ 9,95

Oppasser voor een dag is een vrolijk verhaal voor jonge kinderen, een prentenboek vol avontuur en plezier, met een verrassend einde! Het is geschreven voor de onderbouw bij het thema van de Kinderboekenweek 2021 'Worden wat je wil'.

Pleun weet nog niet wat ze later worden wil. Juf heeft het aan alle kinderen in de klas gevraagd, maar Pleun kan niet kiezen, er zijn zoveel leuke beroepen. Als de school voorbij is loopt Pleun langs de dierentuin naar huis. Alle beesten zijn uit hun hok ontsnapt! Pleun komt in actie en wordt oppasser voor een dag. De volgende dag vertelt ze in de klas over haar avontuur. Weet Pleun nu wat ze later worden wil?

voorraad onbekend
€ 8,45

Femke twijfelt geen moment: hier moeten ze naartoe! Meteen reserveert ze een vakantiewoning in de buurt van het kasteel. Eindelijk zullen ze erachter komen of oom Reinier echt van de adellijke familie Van Krakelinghe afstamt, zoals hij zijn hele leven vermoed heeft.

De escaperoute in het kasteel is een spannend avontuur, maar als ze thuiskomen, blijkt het echte avontuur zich in en rond de woning van tante Lien, de weduwe van oom Reinier, te hebben afgespeeld. Daan gaat op onderzoek uit. Voor hij het weet zit hij midden in het volgende avontuur. Maar dit vraagt wel heel wat meer van zijn zenuwen dan de escaperoute in het kasteel. Zal hij weten te ontsnappen …?

Jouw avontuur met de bijbel Selles-ten Brinke, Nieske
voorraad onbekend
€ 14,99

Ga je mee op avontuur door de Bijbel.
Je hebt vast al wel eens gehoord over God en Jezus. Uit de kinderbijbel, of door de verhalen op school. Dit boekje wil je helpen om ook in de 'echte Bijbel' te gaan lezen. Iets nieuws ontdekken is altijd een avontuur. Daarom mag je het gerust een avontuur noemen om meer te weten te komen over personen uit de Bijbel. Personen die je nu misschien nog niet kent. Je leest over koningen in Israël, over profeten en over Jezus. Je zult zien dat je veel kunt leren van hun leven met God. En het grootste avontuur is dat je gaat ontdekken wat God jou te zeggen heeft!
Er staan spannende puzzels en tekeningen in dit boekje. Je mag dus zelf puzzelen en inkleuren! Zo wordt het ook echt jouw eigen dagboek. Ga je mee op avontuur?

Nieske Selles-Ten Brinke is getrouwd, (pleeg)moeder van vier kinderen en werkt als leerkracht op een basisschool.

voorraad onbekend
€ 9,95

'Dokter Domoor' is het middenbouw actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek 2021.

Tijd voor Skips spreekbeurt,' zegt de juf.' Laat maar zien wat je later wilt worden. 'Wat een ramp! Skip heeft geen idee. Voetballer, vlogger, kok, agent? Hij is overal te dom voor (vindt hij). Maar dan krijgt hij een geweldig idee. Hij wordt dierenarts. Net als dokter Domoor. Skip mag vast wel spullen lenen voor zijn spreekbeurt. En misschien ook wel een paar dieren. Maar of dat nou zo'n slim plan is? Want Pepper gaat mee, zijn stuiterende zusje. En de dokter heet niet voor niets Domoor. Dat wordt dus een puinhoop.

voorraad onbekend
€ 7,50

Lees ook deel 1: Bedreigd.
'Wat?' roept Else uit. 'Wat staat er?' zegt Seth. 'Lees zelf maar.' Seth kijkt naar het scherm. Wij hebben de besturen over u computer overgenomen. Betaal € 250 met click op deze knop. 'Dat ga je niet menen, ben je gehackt? Start 'm opnieuw op. 'Else drukt op alle knopjes van haar toetsenbord. 'Hij doet niets meer...

'Else is blij met haar nieuwe laptop, maar na één dag gaat het al mis. Er verschijnt een rare melding en als Seth op OK klikt, doet de laptop niets meer. Else kan de toegang tot haar laptop alleen terugkrijgen als ze geld betaalt. En zij is niet de enige die er last van heeft, want het virus verspreidt zich razendsnel door de stad. Seth en Else proberen erachter te komen waar het virus vandaan komt. Hebben de nieuwe buren van Else er soms mee te maken? Dan staat er ineens politie voor het huis van Seth. Kunnen Seth en Else helpen om de dader te ontmaskeren?

Vanaf 10 jaar.

De geheime operatie - KBW21 Koornberg-Spronk, Henriët
voorraad onbekend
€ 9,99

'De geheime operatie' is het bovenbouw actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek 2021.

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit nieuwe, zelfstandig te lezen deel van de serie gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden? En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. Want wat spoken die geheimzinnige, nieuwe buurvrouwen toch uit? De vriendengroep begint een geheime operatie om dat tot op de bodem uit te zoeken!

voorraad onbekend
€ 7,95

Matthias is een nieuwe jongen in de klas van Bart en Carolien. De kinderen kunnen het al snel goed met elkaar vinden. Matthias vind Bardo een geweldige hond. Bart en Carolien kijken hun ogen uit op het autobedrijf van de vader van Matthias. Prachtige nieuwe auto's staan te glimmen in de garage. Als de tweeling Matthias komt halen ziet Bart iets vreemds. Er is ingebroken in een splinternieuwe auto en in nog één en in nog één. Dat is het begin van een nieuw avontuur van BARDO. De politiehond volgt een spoor en dan …

Deel 9 | Vanaf 9 jaar | AVI-M5

voorraad onbekend
€ 9,90

Groep 7 krijgt een invaljuf.
'Onze... ziek. ''Wat zeg je?' Tara kijkt vragend naar Zowy en Sjoukje. 'Wie is er ziek? ''Onze juf. ''Dat meen je niet.' Joep krijgt een bang voorgevoel. 'Wie zegt dat?' Als juf Sterre ziek is, krijgt groep 7 een invaljuf. En wat voor één! Juf Dorien draagt felgekleurde kleren, maakt overal foto's van en vindt zorgen voor de natuur heel belangrijk. De klas vindt het maar niks en doet er alles aan om juf Sterre weer terug te krijgen. De hele klas doet mee met de acties, behalve Cathleen. Ze is boos en wil met niemand praten. Op een dag komt ze zelfs niet meer naar school. Wat is er met haar aan de hand?

Vanaf 9 jaar.

voorraad onbekend
€ 6,50

Op deze aarde zijn heel veel verschillende dieren. Ontdek samen met je kind in dit leuke kartonboekje een aantal van die dieren. De luikjes waarachter meer dieren verstopt zitten en de prachtige illustraties maken het lezen extra leuk en aantrekkelijk voor kleine kinderen. En de vragen zetten hen aan het denken over de vraag door Wie al die dieren zijn gemaakt.