Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Actie: Kinderboekenweek woensdag 30 september tot zondag 11 oktober 2020


Het thema van de Boekenweek is 'EN TOEN?' Met dit thema gaan we terug in de tijd. Geschiedenis komt tot leven en laat kinderen werelden van vroeger ontdekken. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken (maar je kunt er in het actieprentenboek wel even mee op reis!). Verken de wereld van toen door het lezen van boeken.

Er zijn drie speciale actieboeken geschreven (een voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw) passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Het prentenboek voor de onderbouw is gemaakt door Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Ina van der Beek (Uitgeverij Den Hertog) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Judith van Helden (Uitgeverij Columbus) schreef het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95. De actieprijzen gelden tot eind oktober 2020.


Voor leerkrachten van basisscholen verschijnt er weer een werkmap met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken. Meer weten over de mogelijkheden? Lees er hier alles over.

Onderaan vindt je ook het actieprentenboek van de KinderBoekenWeek. Het gratis actieboekje, De Diamant van Banjarmasin krijg je bij besteding van €12,50 aan kinderboeken.

Tijdmachien Boer, Michel de
voorraad onbekend
€ 6,95

Dit boek is een tijdmachien. Ga het lezen en je zal zien: ineens ben je ergens anders dan waar je eerder was. Sta je zomaar op de maan en niet meer in de klas. Of ben je niet meer thuis, maar in een groot paleis. Of met een zeevaarder op wereldreis.
Tijdmachien neemt je mee naar belangrijke uitvindingen, ontdekkingen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. Inclusief tijdlijn.

Mees en Tijn Beek, Ina van der
voorraad onbekend
€ 5,95

Tijn begint al langs de smalle paadjes te rennen. 'Kom op, Mees, we zijn ridders en gaan het kasteel bestormen.' Opeens staat Mees stil. Hij trekt Tijn aan zijn mouw. 'Tijn,' zegt hij zacht, 'ik denk dat wij best zonder opa en oma helemaal boven in de torens kunnen gaan kijken.'

Samen met opa en oma gaan Mees en Tijn naar een echt kasteel. Stiekem maken ze een plan om op onderzoek te gaan in de afgesloten torens. In een hoge torenkamer doen ze iets heel doms. Ze weten maar één oplossing: wegwezen! Op weg naar de uitgang stuiten ze op twee mannen die zich verdacht gedragen. Wat nu?

voorraad onbekend
€ 5,95

De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een goed moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis, tot groot ongenoegen van de directeur en de iebeejer... Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school.
Achter in het boek zijn per hoofdstuk gespreksvragen opgenomen om te gebruiken bij het voorlezen in de klas.

voorraad onbekend
€ 5,95

Maffe Meester Daan duikt in het verleden is het actieboek van de christelijke kinderboekenweek 2020 en is gemaakt door Judith van Helden met illustraties van Hanne Snel. Een vermakelijk boek met leuke verhalen en onderdeel van een zeer gewaardeerde serie.

De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een goed moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis, tot groot ongenoegen van de directeur en de iebeejer …

Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school. Achter in het boek zijn per hoofdstuk gespreksvragen opgenomen om te gebruiken bij het voorlezen in de klas.

Een uitgave van Royal Jongbloed imprint Columbus in samen werking met de werkgroep christelijke kinderboeken als:

* Gebonden jeugdboek

* Luisterboek: Formaat: Mp3 cd

voorraad onbekend
€ 13,50

Werkmap voor basisscholen

In de werkmap staan uitgebreide lees- en lessuggesties rond het thema, bij de actieboeken en het themagedicht. Op deze website vind je de werkbladen die bij de lessuggesties horen, vind je alles over het themalied en een uitgebreide titellijst met boeken rond het thema.

Met:
* Werkbladen voor Onderbouw, Middenbouw en Bovenbouw.
* Gedicht
* Themalied: 'His Story' is het nieuwe lied van Make Some Noise Kids. Het lied is beschikbaar als songtekstvideo en dans-video. Je vindt het lied gratis in de app van Make Some Noise Kids (vanuit hier ook te streamen naar digibord).

We wensen je in de Kinderboekenweek een fijne duik in het verleden toe!

Tweeling Freeman, Mylo
voorraad onbekend
€ 7,25

Tweeling, een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes.

Robbie en Roef doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich helemaal een tweeling! Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, hoeven ze niet lang na te denken: zij gaan natuurlijk allebei als ridder.

Als ze na school een zandkasteel bouwen, pakt een meisje het schepje van Robbie af. Roef zegt dat ze dat niet moet doen. Maar even later doet ze het wéér! Dan blijkt het niet één meisje te zijn, maar twee. Ze zien er precies hetzelfde uit. En zij beweren een ECHTE tweeling te zijn…
Verkrijgbaar vanaf 30 september t/m 11 oktober in de boekhandel, zolang de voorraad strekt.