Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Alles wordt lichter

Reitsma, Janke


Dit product bevindt zich in:

Romans Literatuur en Vertellingen
Overige Romans

Prijs: € 23,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023962205
Auteur(s) : Reitsma, Janke
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : April 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 287
Afmetingen : 215 x 135 x 26 mm
Gewicht : 393 gram
Beschrijving

In 'Alles wordt lichter' van Janke Reitsma weet Ylva dat je alleen weg kunt lopen als je ergens thuishoort. Ze is geen wegloper, maar een reiziger. Ze gaat vooruit. Waarheen weet ze pas als ze na een urenlange busreis op een boerderij terecht komt. Ze mag in een huisje op het erf wonen. Zij aan zij met de boer bewerkt ze het land en geeft ze zich over aan het ritme van de natuur. Een plek zonder vragen, tot op de dag dat een onherroepelijke gebeurtenis haar terugwerpt in haar eenzame bestaan.

De daaropvolgende jaren speelt haar leven zich af in het donker. 's Nachts maakt ze treinen schoon, overdag verschuilt ze zich in haar flat. Na acht jaar dringt de waarheid zich onverbiddelijk aan haar op. Ze pakt haar spullen en zet dwars door de bergen koers naar haar verleden.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Alles wordt lichter
Recensie door: Karin

Janke heeft weer een mooie, psychologische roman geschreven! Dit keer speelt het verhaal zich niet af bij het water, maar nemen de bergen en de natuur een grote plaats in in het verhaal. Het verhaal begint met een korte verklaring van Ylva, de hoofdpersoon. Die verklaring zet haar aan tot daden - de tocht naar haar verleden - en brengt dit brengt ook verlichting in haar leven; alles wordt lichter. Het verhaal wordt mooi opgebouwd. Doordat het beschreven wordt in het verleden (2012) en heden (2022) krijg je langzaamaan een beeld van wat er gebeurd is. Janke weet dit verhaal zo te schrijven dat je je makkelijk verbindt met de hoofdpersoon en zo begrip op kunt brengen voor wat er gebeurd is. Je begrijpt Ylvas worsteling, de last die ze al die jaren bij zich draagt.