Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Eigentijdse Bijbelvertaling '24

Bij Boekshop Rinnah vindt u de Eigentijdse Bijbelvertaling: dé vertaling geschreven in omgangstaal. In onze webshop bestelt u eenvoudig en snel. Rinnah: Uw Christelijke boekhandel!

De EBV24 Bijbel is een eigentijdse Bijbelvertaling die gebaseerd is op de grondteksten van de Bijbel, zowel voor het Oude als het Nieuwe Testament. Het doel van de vertaling is om Gods Woord begrijpelijk en duidelijk over te brengen aan een breed publiek, zonder af te doen aan de diepgang en rijkdom van de oorspronkelijke tekst. De vertaling maakt gebruik van hedendaags Nederlands, waarbij het gebruik van 'je' en 'jij' afgestemd is op het dagelijkse spraakgebruik tussen mensen.

Een bijzonder aspect van de EBV24 is het gebruik van de Aramese Peshitta voor het Nieuwe Testament, wat de vertaling dichter bij de oorspronkelijke taal van Jezus en zijn tijdgenoten brengt. Hierbij is de Peshitta naast de Griekse tekst gelegd bij het vertalen. Uiteraard is het Oude Testament vertaald vanuit het Hebreeuws.

De EBV24 maakt ook gebruik van de Naam van de HEERE, JaHWeH, in het Nieuwe Testament, wat het besef van de eenheid van het Oude en Nieuwe Testament versterkt. De EBV24 wordt gekenmerkt door haar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid als vertaling, en is geschikt voor persoonlijk gebruik alsook voor groepsgebruik en voorlezingen. Het doel van de EBV24 is om mensen van deze generatie te laten kennismaken met het reddingbrengend geloof in Jezus Christus en om hen te gaan laten behoren tot kinderen van God.

EBV24 Compact Bijbel Paperback Matt met reliëf
voorraad onbekend
€ 4,95
EBV24 Luxe Bijbel Flexcover - Donkerblauw
voorraad onbekend
€ 14,95
voorraad onbekend
€ 24,95
EBV24 Luxe Bijbel Flexcover - Groen
voorraad onbekend
€ 14,95
EBV24 Luxe Bijbel Flexcover - Turquoise
voorraad onbekend
€ 14,95
EBV24 Luxe Bijbel Flexcover - Roze
voorraad onbekend
€ 14,95