Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Over Rinnah

Welkom bij Rinnah
Rinnah is een leuke en gezellige winkel. Naast Bijbels en boeken verkopen we ook cadeaus en wenskaarten, christelijk en algemeen. Ook verkopen wij muziek in diverse stijlen.

Wij vinden sfeer, gezelligheid en het mooi inpakken van cadeaus heel belangrijk. Wij doen ons uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk te leveren. Jong en oud komt graag in de winkel. Ons streven is dat iedereen zich thuis voelt in Rinnah. Niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een praatje of om elkaar te ontmoeten.

Onze visie
Ons verlangen is dat christenen in Hardinxveld-Giessendam en de Alblasserwaard, in hun nabije omgeving, toegang kunnen hebben tot lectuur die opbouwt en verbindt.
In deze tijd vinden wij het ook van levensbelang dat de wereld opnieuw kennismaakt met volwassen gelovigen, die als vertegenwoordigers van Jezus Christus Gods liefde aan de mensen kunnen laten zien. Om dit te bereiken, willen wij met anderen samen werken; zodat het evangelie verspreid wordt en mensenlevens radicaal veranderen!

Onze geschiedenis
Eind 1997 ontstond bij een aantal mensen het idee om een christelijke boekwinkel te beginnen. In maart 1998 opende Rinnah haar deuren. Deze locatie bleek al snel te klein en werd er gezocht naar een ander onderkomen. In 2004 arriveerden we in het nieuwe pand aan de Peulenstraat. Hier verblijven wij inmiddels alweer heel wat jaren en hopen in maart 2023 ons 25 jarig bestaan te vieren.

De naam Rinnah
De naam Rinnah vind je verschillende keren in de bijbel en betekent: "een roep van vreugde, roepen, luid roepen in overwinning, zingen". Sefanja 3:17 zegt letterlijk dat God zal dansen vanwege Zijn geliefde volk met zingen of een roep van vreugde.

Medewerkers
'Rinnah chr. boeken & cadeaus' is een onderneming waarvan de eigenaars en medewerkers uit diverse kerkelijke gemeenten komen.
Frans-Peter & Karin van der Staak hebben de algehele leiding en zijn al vanaf het begin betrokken bij Rinnah.

Vrijwilligers
Rinnah zou onmogelijk kunnen bestaan zonder de ongelooflijke enthousiaste inzet van vrijwilligers. Zij zijn actief bij het bedenken van nieuwe ideeën, het helpen/adviseren van klanten en andere werkzaamheden in de winkel.