Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Over Rinnah

Welkom bij Rinnah
Een leuke, maar bovenal gezellige winkel! Naast bijbels en boeken is er veel muziek in diverse stijlen, films en een cadeau- en kaartenafdeling.

Er wordt veel aandacht gegeven aan sfeer, gezelligheid en inpakken van cadeaus. Jong en oud komt graag in de winkel. Ons streven is dat iedereen zich thuis voelt in Rinnah. Niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een praatje of om anderen te ontmoeten.

De naam Rinnah
De naam Rinnah vind je verschillende keren in de bijbel en betekent: "een roep van vreugde, roepen, luid roepen in overwinning, zingen".

Rinnah beschrijft het vreugdevolle roepen in een tijd van grote overwinning. Spreuken 11:10 beschrijft de vreugde van de rechtvaardigen wanneer de slechte, goddeloze mensen worden uitgeschakeld. Sefanja 3:17 zegt letterlijk dat God zal dansen vanwege Zijn geliefde volk met zingen of een roep van vreugde.

Geschiedenis
Eind 1997 ontstond bij een aantal mensen het idee om een christelijke boekwinkel te beginnen. Dit werd realiteit in maart 1998. Toen opende Rinnah haar deuren op Buitendams 52. Dit bleek al snel te klein en werd er gezocht naar een grotere lokatie. Na een korte tussenstop op Buitendams 16 arriveerden we in het nieuwe pand aan de Peulenstraat 245. Hier verblijven wij we inmiddels al weer heel wat jaren.

Onze doelstelling
Het doel van Rinnah is om door middel van de verkoop van christelijke lectuur, cadeaus, wenskaarten, muziek en multimedia een bijdrage te leveren aan de verspreiding van het evangelie van Jezus Christus.

Medewerkers
'Rinnah chr. boeken & cadeaus' is een onderneming waarvan de eigenaars en medewerkers uit diverse kerkelijke gemeenten komen.
Frans-Peter & Karin van der Staak hebben de algehele leiding en zijn al vanaf het begin betrokken bij Rinnah.

Vrijwilligers
Rinnah zou onmogelijk kunnen bestaan zonder de ongelooflijke enthousiaste inzet van vrijwilligers. Zij zijn actief bij het bedenken van nieuwe ideeën, het helpen/adviseren van klanten en andere werkzaamheden in de winkel. Het team van vrijwilligers is divers. Zij werken soms voor een korte(re) tijd of juist jarenlang.