Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Moderne wetenschap in de bijbel

De Bijbel is de wetenschap 3500 jaar vooruit.

Hobrink, B.

Prijs: € 19,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789060679012
Auteur(s) : Hobrink, B.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Verschenen : Februari 2010
Druk : 11
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 360
Afmetingen : 215 x 140 x 27 mm
Gewicht : 456 gram
Beschrijving

Moderne wetenschap in de Bijbel, is dat niet met elkaar in tegenspraak? Wat kan de Bijbel ons dan vertellen over de wetenschappelijke kennis? De Bijbel is inderdaad een oud boek, maar wel een boek vol kennis. Bijvoorbeeld kennis over hygiëne, waarmee we vele ziekten hadden kunnen voorkomen, epidemieën hadden kunnen bestrijden. Maar ook kennis over eetgewoonten, waarmee we een ander eetpatroon zouden kunnen aanhouden, één die onze tijd ver vooruit is. Drs. Ben Hobrink is in de Bijbel gedoken, op zoek naar kennis die de wetenschappers nu herontdekken.

Maar wat zegt dit allemaal eigenlijk over de betrouwbaarheid van de Bijbel? Is er door de jaren heen niet mee geknoeid? Of was Mozes de wetenschap inderdaad 3500 jaar vooruit? Valt dat te bewijzen?

En als we om ons heen kijken, naar de manier waarop de aarde functioneert en de natuur zich ontwikkelt, wat verklaart dat alles? Strijkt Charles Darwin de eer op, met zijn evolutietheorie, of past het gehele moderne wereldbeeld beter binnen de kaders van de Bijbel? Ben Hobrink is duidelijk in zijn conclusie. De Bijbel staat vol moderne wetenschappelijke kennis. Lees Moderne wetenschap in de Bijbel en vorm uw mening over de Bijbel: mythe of wetenschap?

Drs. Ben Hobrink heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt.

Velden met een * zijn verplicht