Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Mijn land, mijn bloed

Rosenhart, Eline


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 21,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029732338
Auteur(s) : Rosenhart, Eline
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : April 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 382
Afmetingen : 215 x 141 x 32 mm
Gewicht : 511 gram
Beschrijving

Mijn land, mijn bloed van Eline Rosenhart speelt zich af in Tel Aviv, 2015. Spanningen rondom de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem leiden tot een nieuwe golf van geweld. De diepgewortelde idealen van drie jonge mensen worden op de proef gesteld.

De Palestijnse Wael werkt illegaal in de bouw in Tel Aviv. Hij verlangt naar een toekomst met zijn verloofde, met wie hij pas mag trouwen als zijn huis in Bethlehem is afgebouwd. De Israëlische Yahav keert na een verbroken relatie terug naar haar ouderlijk huis in een buitenwijk van Tel Aviv. Onverschrokken grijpt ze iedere gelegenheid aan om te strijden voor haar linkse idealen. De Nederlandse vrijwilligster Nienke ontdekt de sociale verdeeldheid binnen de Israëlische maatschappij in het dagelijks leven en in haar relatie met Yahavs tweelingbroer.

Na enkele dramatische gebeurtenissen moeten Wael, Yahav en Nienke ingrijpende beslissingen nemen die hun toekomst compleet zal veranderen.

Eline Rosenhart schreef eerder de succesvolle roman Ik zal verborgen zijn en de Young Adult-roman In liefde verbonden. Ze studeerde Geschiedenis van het Midden-Oosten en Afrika aan de Universiteit van Tel Aviv en woonde ruim acht jaar in Israël.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Mijn land mijn bloed
Recensie door: Karin

Met veel plezier heb ik haar debuutroman 'Ik zal verborgen zijn' gelezen. Ik was dan ook heel benieuwd naar haar nieuwe roman! 'Mijn land mijn bloed' is een indringende en actuele roman. Het verhaal laat meerdere perspectieven zien van het Israëlisch-Palestijns conflict. Doordat Eline ruim 8 jaar in Israël heeft gewoond en gestudeerd, weet ze veel van de geschiedenis van het gebied en kent ze het conclift tussen Israël en Palestina goed. Daardoor is ze in staat om te laten zien hoe jongeren daar, ondanks alles wat er speelt, hun leven proberen vorm te geven. Het zijn niet alleen drie mooie verhalen in één verhaal, maar 'Mijn land mijn bloed' is ook de moeite waard om te lezen juist vanwege de actualiteit. Het is goed om te leren dat het conflict niet een zwart-wit situatie is, maar dat het conflict vele grijstinten heeft en dat er een contrast is tussen ideologische standpunten en de realiteit van iedere dag.