Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De laatste libelle

Richardson, Kim Michele


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029736466
Auteur(s) : Richardson, Kim Michele
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Mei 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 350
Afmetingen : 214 x 141 x 29 mm
Gewicht : 440 gram
Beschrijving

'De laatste libelle' van Kim Michele Richardson is een ontroerende historische roman voor fans van Kate Quinn en Delia Owens. Boektrailer.

Het is 1936. De 19-jarige Cussy Carter leeft eenzaam in de bossen als de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky. Om uit haar isolatie te ontsnappen, besluit ze boekkoerier te worden in dienst van de overheid. Op haar trouwe muilezel rijdt ze langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur en liefdadigheid wantrouwen...

Kim Michele Richardson werd bij het schrijven van deze veelkleurige roman geïnspireerd door de blauwe Fugate-familie en de dappere paardkoeriers die tijdens de Grote Depressie de meest afgelegen inwoners van boeken voorzagen. De roman is inmiddels al in meer dan twaalf talen vertaald.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De laatste libelle
Recensie door: Karin

De laatste libelle is een mooie, ontroerende historische roman! Het geeft een uniek inkijkje in een stukje geschiedenis van de blauwe mensen en de boekbezorgers in Kentucky, VS. In dit verhaal word je meegenomen in het leven van de jonge Cussy Mary. Een vrouw die vanwege haar huidskleur niet/moeilijk geaccepteerd wordt en moet vechten voor haar plekje in de wereld en voor haar werk dat ze met passie en vastberadenheid uitoefent: boekbezorgster. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm. De stem van Cussy is sterk, veerkrachtig. Je verplaatst je makkelijk in haar leven, haar (vaak eenzame) strijd en haar passie voor het werk dat ze doet en voor de mensen om haar heen. Het lezen van deze roman brengt de geschiedenis van die tijd heel dichtbij. Brengt het leven van mensen die leden en nog steeds lijden vanwege discriminatie en rassen ongelijkheid heel dichtbij... Een verhaal dat de moeite waard is om te lezen!