Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bladzijde 1

Delise


Dit product bevindt zich in:

Muziek (nieuw verschenen) Populair Artiesten

Prijs: € 12,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 7438245081059
Auteur(s) : Delise
Verschenen : Oktober 2018
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Delise maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje folk. Liedjes schrijven is voor Delise een een manier van verhalen vertellen. In haar liedjes staat steeds haar heldere stem, gitaar en boodschap van het liedje centraal. Delise wil haar luisteraars aan het denken zetten over serieuze en minder serieuze zaken.

Delise is terug van weggeweest, maar kwam ze vandaan? Al op 12 jarige leeftijd begon ze met zingen en liedjes schrijven. Toen ze 14 jaar was, werden haar liedjes opgemerkt door Robin Groenveld, bedenker en organisator van Vrienden van Amstel LIVE. Hij bracht haar in contact met Bas Kennis (Blof) en Holger Schwedt, waar ze enkele jaren mee samenwerkte. Daarnaast werd ze begeleid door de begeleidingsband van Anouk Teeuwe.

Al op jonge leeftijd won Delise een aantal prijzen; zo bereikte ze met haar band de tweede plaats tijdens de Battle of the Bands in Londen en kreeg ze een eervolle vermelding voor haar liedje “Everything Breaks” tijdens de International Songwriter Competition in de Verenigde Staten. Ook trad ze op in Ahoy' tijdens The Chrystal Ball Party en zong ze het liedje “Like an Angel” in voor de film Het Schnitzelparadijs. In 2008 nam Delise deel aan het programma Rock Nation op RTL 5 en deed ze mee aan X-Factor op RTL 4.

Desondanks besloot ze zich helemaal te richten op haar baan als jurist. Ze had immers in 2012 haar studie Rechten afgerond aan de Universiteit Leiden. Ze sloot het hoofdstuk muziek maken voor zichzelf af. Wel bleef ze liedjes schrijven en trad zo nu en dan op. Zo zong ze het lied “Toch een beetje thuis” in voor het programma De Verandering en werd ze tijdens haar studie verkozen tot Beste Songwriter van de VU Amsterdam en de Universiteit Leiden.

Na enkele jaren zich te hebben gericht op haar juridische carrière, keerde ze in 2016 terug naar de muziek. Naar eigen zeggen kon ze namelijk niet zonder muziek maken. Wel was er veel veranderd; zo is haar stijl meer pop geworden en schrijft ze haar liedjes in het Nederlands.

In 2018 ging ze een samenwerking aan met producer en songwriter Henk Pool en is er hard gewerkt aan het album “Bladzijde 1”, dat uitkwam op 6 oktober 2018. Op 19 juli 2018 kwam haar single “Dat doe je goed” uit. Een liedje dat ze schreef met Henk Pool en Matthijn Buwalda. En op 14 september 2018 kwam haar tweede single uit: “Klein zusje”.

Velden met een * zijn verplicht